Jadłospis

 

20  maja  (poniedziałek)

- zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną

- spaghetti po bolońsku

- jabłko

- napój

- jogurt smakowy

Alergeny:  seler, gluten, mleko

 

21  maja  (wtorek)

- zupa jarzynowa z zacierką i zieleniną

- jajko sadzone z ziemniakami

- buraczki gotowane

- napój

- owoc

Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko

 

22  maja  (środa)

- zupa z zielonych warzyw z ziemniakami

- kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem

- ogórek zielony

- napój

- owoc

Alergeny: seler, gluten, mleko

 

23  maja  (czwartek)

- rosół z kaszą manną i zieleniną

- filet z kurczaka z ziemniakami

- surówka z warzyw mieszanych z zieleniną

- napój

- ciasto z jabłkami

Alergeny: seler, gluten, jajko

 

24  maja  (piątek)

- krupnik z ryżu z jarzynami i zieleniną

- ryba panierowana z ziemniakami

- surówka z białej kapusty z zieleniną

- napój

- owoc

Alergeny: seler, gluten, jajko, ryba

 

 

 

 

Odsłony: 4904